Bad Calories Catering Cellulite  - Shutterbug75 / Pixabay

Objevte účinný způsob, jak zatočit s celulitidou

Důvěrně tento problém zná naprostá většina žen. Se svou postavou zkrátka nejste spokojena, přestože ručička na váze dávno ukazuje na kýžené číslo. Stehna i hýždě vám totiž vytrvale kazí neestetické dolíčky. Celulitida umí být velmi urputným ničitelem vaší krásy. Jak si s ní poradit?

Jaké jsou příčiny vzniku celulitidy a jak ji poznáte?

Za lékařem byste v tomto případě ani vyrazit nemusela, aby odborným okem posoudil, čím trpíte. Že máte celulitidu, to si zcela spolehlivě potvrdíte i sama. Poznáte ji podle typických důlků na pokožce. Vlastně se jedná o podkožní tuk. Důvod, proč k tomuto jevu dochází, je nedostatečný metabolismus tuků a rovněž to signalizuje i špatnou funkci lymfatického systému. V tom je potřeba hledat i důvod, proč jsou celulitidou stiženy především dámy. Pánové na ni trpí jen ve velmi ojedinělých případech. Muži totiž mají odlišně uspořádaná vazivová vlákna a disponují i menším množstvím tukových buněk. Vy jich navíc máte větší množství právě v partiích, které většina dam považuje za svoje problémové, to znamená v oblasti hýždí a stehen.

Ještě jeden důvod, proč je něžné pohlaví výrazně ohroženější skupinou, jsou rovněž hormony. A samozřejmě nutno přiznat, že často si některé ženy dopomáhají ke zhoršení celulitidy i vlastním přičiněním. Stačí příliš nedbat na zdravý životní styl nebo v honbě za sexy vzhledem často oblékat velmi obtažené oblečení, které brání správnému průtoku lymfy. Celulitida se navrch zhoršuje i s přibývajícími roky. Důvodem je to, že kůže ztrácí svoji pevnost. Nedá se ovšem říci, že mladé slečny tímto problémem být zasaženy nemohou, mnohé se s ním poprvé setkají dokonce již v období dospívání. Za tím je potřeba opět hledat ony zmíněné hormony.

Je váš jídelníček přímo ukázkový a se sportem si tykáte? Pokud už jste se začala radovat, že takhle na celulitidu vyzrajete, bohužel to není tak snadné. Trpí jí i štíhlé dívky a ženy, rozhodně se tak nejedná jen o nevítaný důsledek nadměrné váhy.

Celulitida je záležitostí velmi obtížnou s komplikovanou léčbou. Mimo to nepředstavuje problém pouze z hlediska vzhledu, ale také vašeho zdraví. Pozdější stádia celulitidy způsobují i útlak cévního systému, což se projevuje bolestí.

Jak zařídit, aby se celulitida dala na ústup?

Na životní styl rozhodně nemá smysl rezignovat, úprava životosprávy i pohyb jsou účinnými pomocníky. Nejrůznější gely a krémy jsou ovšem spíše lákavým reklamním trikem.

Dosud nejúčinnější metodou při odstranění celulitidy tak zůstává laserové ošetření. Jeho účinek můžeme znásobit i lymfatickou masáží. Ta účinně „nastartuje“ lymfatický systém. Vždy je tak nejvhodnější vypravit se za odborníkem, který vám individuálně na základě vašeho problému nastaví celkovou léčbu.

Jak vypadá léčba celulitidy na klinice estetické medicíny Altos?

V první řadě využíváme k léčbě zařízení TriActive+. Ten účinně kombinuje oba jmenované postupy v podobě lymfodrenáže i laseru. Tím dosahujeme vynikajících výsledků. Působením tepla můžeme stimulovat tvorbu kolagenu a zajistit i účinné odstranění nepotřebných látek i škodlivin z organismu. Mimo to má celá procedura účinek také relaxační, rozhodně nebolí, naopak bývá vnímána jako příjemná.

Pro podporu efektu laserového ošetření u nás můžete rovněž podstoupit i lymfatickou masáž. A jsme schopni vám poradit i se změnou vašeho životního stylu. Nutriční terapeut pro vás nastaví optimální jídelníček a vybere pohybové aktivity.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *